Használati útmutató

A szolgáltatás böngészővel a https://AnonyMail.hu/ címen érhető el. Ezen az oldalon keresztül lehet új címet készíteni, elfelejtett jelszó helyett újat kérni, és a rendszer használatáról információt szerezni. Javasoljuk, hogy régi felhasználóink is ellenőrizzék korábban megadott adataikat az Adatmódosítás menüpont alatt, mert csak a biztonsági adatok kitöltését követően tudunk jelszót módosítani, vagy egyéb segítséget nyújtani.

A szolgáltatások bővebb ismertetőihez kattintson az alábbi sorokra.

 • Webmail használata

  Bejelentkezés

  A bejelentkezéshez adja meg e-mail címét és jelszavát a főoldalon.

  Bejelentkező ablak

  E-mail menüpont

  A bejelentkezést követően az alábbi felület jelenik meg. Bal oldalon a mappák listája, jobb oldalon a bal oldalt megjelölt mappa tartalma látható. Belépéskor ez az "Érkezett levelek" mappa. Bármely levélre egyet kattintva annak tartalma olvasható a levéllista alatti területen, dupla kattintással a levéllista eltűnik és csak a választott levél tartalma látható ezen a területen. (Amennyiben régi mappáit nem találja az új rendszerben, akkor belépés után az "Egyéni Beállítások" menüpont alatt a "Mappák" fülön, a mappa neve mellett a feliratkozás oszlopban található jelölőnégyzetet ki kell választani. Ezután az "E-mail" menüpont alatt a "Mappák" oszlopban megjelennek a régi mappák és benne megtalálhatóak a régi levelek.) A képernyő felosztása tetszőlegesen igazítható a területek körvonalai fölé pozícionált és megváltozott egérkurzor arrébb húzásával. A levelek listája könnyedén rendezhető a fejlécre kattintva feladó, tárgy, dátum vagy méret szerint. A jobb felső sarokban elérhető szűrés funkcióval több szempont szerint leválogathatja leveleit, legyűjtheti például az olvasatlanokat vagy megválaszolatlanokat, vagy a mellette lévő, nagyítóval jelzett keresőmezőbe bármilyen kifejezést megadhat, amire a levéllistát szűrni kívánja.


  Webmail felület

  Az olvasatlan üzeneteket félkövér betűtípus és egy kék napocska alak jelzi a sor elején, az olvasott levelek sorát egy pötty kezdi. Az olvasatlan levélre pozícionálva státusza rögtön megváltozik, de visszaállíthatjuk azt, a sor eleji pöttyre kattintva, az Üzenetek megjelölése ikon vagy az egér jobbgombjával előhívható helyi menü segítségével. A sor végén található sárga csillag szintén az üzenetek megjelölésére szolgál, ha valamelyik levélre az olvasott/olvasatlan státusztól függetlenül, más szempontból szeretné felhívni a figyelmet. Ezt a jelzést szintén a csillag helyére kattintással, ikonnal vagy a helyi menüvel állíthatja be. A sor végén egy gemkapocs jelzi, ha a levélhez csatolt fájl is tartozik. A fájl tartalma a levél szövege után megjelenik a levél olvasásakor. A fájl nevére kattintva megnyílik új lapon, ahol a Letöltés linkre kattintva lementheti saját számítógépére.


  A postafiók rendelkezésére álló tárterület elfoglalt részét az alsó sávon a "Diszk használat" sáv jelzi százalékos eloszlásban, valamint ha az egérkurzort a sáv fölé helyezi byte-ban is láthatja a foglaltságot. Sok levelet tartalmazó mappa esetén a jobb alsó sarokban található pozícionáló nyilakkal tud lapozni, vagy a lista elejére, illetve végére ugrani.


  A levelek listája felett elhelyezkedő ikonok segítségével érhetők el az alábbi funkciók:

  Új üzenetek ellenőrzéseÚj üzenetek ellenőrzése

  Új üzenet írásaÚj üzenet írása

  Válasz a feladónakVálasz a feladónak

  Válasz a feladónak és az összes címzettnekVálasz a feladónak és az összes címzettnek

  TovábbításTovábbítás

  Üzenet törléseÜzenet törlése

  Üzenetek megjelöléseÜzenetek megjelölése

  További lehetőségekTovábbi lehetőségek


  Levél írása

  Az "Új levél" ikonra kattintva megjelenő következő oldalon van lehetőség az üzenet rögzítésére és elküldésére. A címzett mezőben adja meg a címzett teljes e-mail címét. Amennyiben több címzettet kíván megadni, vesszővel válassza el az e-mail címeket egymástól. A másolat, titkos másolat, illetve válaszcím megadása a megfelelő linkekre kattintva felbukkanó mezőkben lehetséges, ezekben szintén vesszővel elválasztva adhat meg több címet. A tárgy kitöltése után a szerkesztő típusát is módosíthatja, így írhat formázott, képeket tartalmazó szöveget is.


  Új levél

  A levél fejléce felett elhelyezkedő ikonok segítségével érhetők el az alábbi funkciók:

  Vissza az üzenetekhezVissza az üzenetekhez

  Üzenet küldéseÜzenet küldése

  Helyesírás-ellenőrzésHelyesírás-ellenőrzés

  Fájl csatolásaFájl csatolása

  Vázlat mentéseVázlat mentése

  CímjegyzékCímjegyzék


  Az ikonokat követően a "Sürgősség" beállítással adhat megkülönböztető jelzést üzenetének. Ha szeretné tudni, a címzett mikor olvassa majd az Ön levelét, jelölje be az "Értesítés" melletti négyzetet. (Természetesen aki letiltja levelezőprogramjában az olvasási visszaigazolás küldését, attól nem fog visszakapni értesítést.)

  Természetesen küldhet fájlt is a levélbe csatolva. Akár a bal oldalon látható 'Csatolmányok' felirat előtti + jelzésre, akár a gémkapocs ikonra kattint, egy kis ablak jelenik meg, amelyen a "Tallózás" gomb segítségével választhatja ki a megfelelő állományt. A kiválasztott fájl neve megjelenik a kis ablakon, de csak a "Feltöltés" gomb megnyomása után lesz a levélbe csatolva.

  Fájl csatolása

  Az "Üzenet küldése" gombbal tudja feladni levelét, mielőtt azonban elküldené, a jobb alsó sarokban található listából kiválaszthatja, melyik mappába mentse ezt el a program. Alapértelmezett beállítás az "Elküldött levelek" mappa.


  Címjegyzék menüpont

  A "Címjegyzék" menüpont alatt van lehetősége nyilvántartani levelezőpartnereit. Amennyiben itt rögzíti adataikat, levélírás közben könnyedén kiválaszthatja a megfelelő címzett(ek)et, ami hosszabb vagy nehezen megjegyezhető e-mail címek esetén sokkal kényelmesebb. Kattintson az "Új névjegykártya létrehozása" ikonra, majd adja meg levelezőpartnere nevét és e-mail címét. Ha nem kívánja a címzett teljes nevét megadni, elegendő csak a megjelenített név mezőt kitöltenie, ezt fogja látni itt a bal oldalon, illetve a levélírás közben megjelenő listában is.

  Címjegyzék

  A bal oldalon található listában bármelyik soron állva és a jobb oldalon a "Kapcsolat szerkesztése" gombra kattintva bármikor módosíthatja levelezőpartnere adatait, vagy a 'Kijelölt kapcsolatok törlése' ikonnal akár törölheti is a listából. Sok levelezőpartnert tartalmazó lista esetén a jobb alsó sarokban található pozícionáló nyilakkal tud lapozni, vagy a lista elejére, illetve végére ugrani. Az "E-mail küldése erre a címre" gomb segítségével előhívható az új levél szerkesztése funkció, a levél címzettje .

  Új névjegykártya létrehozásaÚj névjegykártya létrehozása

  E-mail küldése erre a címreE-mail küldése erre a címre

  Kijelölt kapcsolatok törléseKijelölt kapcsolatok törlése

  Kapcsolat importálásaKapcsolat importálása

  Kapcsolatok exportálása vCard formátumbanKapcsolatok exportálása vCard formátumban


  Egyéni beállítások menüpont

 • Levelezőprogram beállítása

  Az elkészült postafiókot nemcsak webmailen, hanem levelezőprogramból is el lehet érni POP vagy IMAP klienssel (pl. MS Outlook Express, Mozilla Thunderbird), SSL titkosítással is. A kiszolgáló neve mail.anonymail.hu, a felhasználó neve a teljes e-mail cím! A kimenő levelek kiszolgálója az internetelérést szolgáltató cég által megadott szerver.

 • Regisztráció

  Az ingyenes regisztráció megszűnt!

 • Adatmódosítás

  E-mail címének és jelszavának megadásával jelentkezzen be és tetszőlegesen módosíthatja valamennyi adatát, illetve törölheti is azokat.

  Adatmódosító űrlap

  A név mezőben megadhatja teljes nevét.

  Azonosítónak célszerű személyazonosságot igazoló érvényes okmány számának megadása, amit nálunk bemutatva a felhasználó azonosítható. Vagy megadható egy - az e-mail fiók jelszavától különböző - jelszó/kód, amit bemondva szintén azonosítható a felhasználó.

  A telefonszámot +országkód-körzetszám-telefonszám formában adja meg. pl. +36-1-2345-6789 Olyan telefonszámot érdemes megadni, amiről az ügyfélszolgálatunkat tárcsázva a számot kijelzi, így munkatársunk a személyt a postafiók gazdájának fogadja el.

  A biztonsági e-mail címet az Ön azonosítására használjuk, ha elvesztené jelszavát vagy egyéb problémák adódnának. Érvényes, működő e-mail címet adjon meg. Ha nincs másik e-mail címe, hagyja ezt a mezőt üresen.

  Jelszavát viszont nem itt, hanem a Jelszómódosítás menüpont alatt változtathatja meg.

 • Jelszómódosítás

  Jelszavának módosításához adja meg e-mail címét és jelenlegi jelszavát, majd a kívánt új jelszót. A jelszó tartalmazzon kisbetűt, nagybetűt, számot és legalább 8 karakter hosszú legyen. Nem egyezhet meg az e-mail cím elejével. A mező melletti jelszóerősségmérő jelzi, ha a jelszó még nem felel meg a feltételeknek, illetve azt is, ha már elfogadható. A jelszót a következő mezőbe ismét be kell írni.

  A következő két ellenőrző kérdés az automatizált programok elleni védelem miatt szükséges.

  A képen látható, betűkből és számokból álló ellenőrzőkódot írja be a kód felett elhelyezkedő mezőbe. A mező melletti, nyilakat ábrázoló ikon segítségével kérhet másik képet, ha ezt nem találja megfelelően olvashatónak.

  A szövegesen kiírt számot írja be a szám melletti mezőbe számjegyekkel.

  Jelszómódosító űrlap

  Amennyiben nem emlékszik jelenlegi jelszavára, válassza az Elfelejtette jelszavát? menüpontot.

 • Elfelejtette jelszavát?

  Jelenlegi jelszavának ismerete nélkül is kezdeményezheti új jelszó beállítását biztonsági adatainak segítségével.

  Adja meg e-mail címét és a képen látható, betűkből és számokból álló ellenőrzőkódot a kód felett elhelyezkedő mezőbe. (A mező melletti, nyilakat ábrázoló ikon segítségével kérhet másik képet, ha ezt nem találja megfelelően olvashatónak.) A szövegesen kiírt számot írja be a szám melletti mezőbe számjegyekkel.

  Elfelejtett jelszó módosítása

  Amennyiben korábban adott meg biztonsági e-mail címet, erre a címre küldjük a jelszómódosító linket.

  A levélben található hivatkozásra kattintva, vagy azt a böngészőprogram címsorába másolva megjelenő ablakban adja meg a kívánt új jelszót. A jelszó tartalmazzon kisbetűt, nagybetűt, számot és legalább 8 karakter hosszú legyen. Nem egyezhet meg az e-mail cím elejével. A mező melletti jelszóerősségmérő jelzi, ha a jelszó még nem felel meg a feltételeknek, illetve azt is, ha már elfogadható. A jelszót a következő mezőbe ismét be kell írni. Végül írja be a képen látható, betűkből és számokból álló ellenőrzőkódot a kód felett elhelyezkedő mezőbe. (A mező melletti, nyilakat ábrázoló ikon segítségével kérhet másik képet, ha ezt nem találja megfelelően olvashatónak.)

  Jelszómódosítás e-mailen megküldött token segítségével

  Amennyiben 24 órán belül nem aktivál új jelszót, rendszerünk automatikusan törli a jelszómódosító kérelmet.

  Ha nincs megadva biztonsági e-mail címe, akkor a következő űrlap kitöltésével felveheti a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.

  Kapcsolat felvétele ügyfélszolgálattal, ha nincs megadva biztonsági e-mail cím
 • Regisztráció törlése

  Lehetősége van törölni postafiókját, amennyiben már nincs rá szüksége. Adja meg e-mail címét, jelszavát és a képen látható, betűkből és számokból álló ellenőrzőkódot a kód felett elhelyezkedő mezőbe. (A mező melletti, nyilakat ábrázoló ikon segítségével kérhet másik képet, ha ezt nem találja megfelelően olvashatónak.)

  Regisztráció törlése űrlap

  FIGYELEM! REGISZTRÁCIÓJÁNAK TÖRLÉSÉVEL POSTAFIÓKJA AZONNAL MEGSZŰNIK ÉS MINDEN ADATA TÖRLÉSRE KERÜL!

  Az itt megszüntetett e-mail cím újbóli regisztrációjára jelenleg nincs lehetőség.

 • Üzenő

  Az űrlap kitöltésével Önnek lehetősége nyílik kérdéseit, javaslatait eljuttatni hozzánk. Adja meg e-mail címét, az üzenet tárgyát és tartalmát. Végül írja be a képen látható, betűkből és számokból álló ellenőrzőkódot a kód felett elhelyezkedő mezőbe. A mező melletti, nyilakat ábrázoló ikon segítségével kérhet másik képet, ha ezt nem találja megfelelően olvashatónak.

  Üzenő űrlap